Rope access

Rope access biedt een oplossing voor ieder probleem op een moeilijk bereikbare locatie.

Rope access is een industriële touw- en klimtechniek, die wordt gebruikt om veilig en snel toegang te krijgen tot moeilijk bereikbare plaatsen. Bijvoorbeeld grote hoogtes, dieptes, besloten ruimtes, boven water of andere locaties met valgevaar. Om daar vervolgens werkzaamheden of inspecties uit te voeren.

De techniek wordt gebruikt wanneer andere methodes, zoals een stelling, hoogtewerker of kraan, een locatie niet veilig of financieel verantwoord bereikbaar kan maken, of wanneer deze toegangsmiddelen te veel hinder veroorzaken voor de omgeving.

Industrieel touwtechnieken worden niet enkel toegepast om werkzaamheden of inspecties uit te voeren maar dit is ook de gepaste methode om als stand-by rescue team paraat te staan bij betredingen van besloten ruimten of andere zones met een buitengewone atmosfeer.

Het doel van deze techniek is om de werkzaamheden op een veilige en nauwkeurige manier uit te voeren. Om schade en overlast aan de omgeving en infrastructuur te vermijden, en om gevaarlijke situaties of andere ongevallen uit te sluiten.

Toepassingen

Rope access wordt ingezet in verschillende sectoren: de industriële sectoroffshore wind, olie en gas , evenement, residentieel en particulier

De techniek wordt vaak gebruikt voor inspectiestechnisch onderhoudreinigen van specifieke onderdelen, coatingwerkzaamhedenmontage, …

Voordelen van rope access

Een oplossing op maat voor uw project?